De ce sa nu mananci la McDonalds


De
ce sa nu mananci la McDonald's



Aceasta
poveste am primit-o pe mail de la o persoana care pretinde ca a lucrat la
McDonald's. Daca este adevarata sau nu ..decideti voi.



"E
adevarat ca nu te obliga nimeni sa mananci si se aude asa printre oameni ca
mancarea de la Mc nu face bine deloc ( nu numai mancarea) dar asta este alta
mancare de "filet-o-fish".



Ca lucrator al Mc ar trebui sa tii secret
ceea ce vezi acolo , sa nu iti pese de ceea ce vorbesc superiorii tai , sa faci
tot ce ti se spune desi asta te defaimeaza intr-un mod sau altul si sa zambesti
chiar daca tie iti e rau sau ti-a murit mama.



Pt cei care citesc
"taifasu" meu cu mine insumi adica "carnatu'" asternut pe
monitorul dvs in clipele astea trebuie sa afle ce este de fapt aceasta
"franchise" ce se numeste pompos "Mc Donald's" .



Eu lucrez
intr-un mc , nu conteaza care desi credeti-ma ca 99% sunt la fel ( din punct de
vedere al lucratorilor) ca din punct de vedere al tampeniilor pe care te lasa
sa le ingurgitezi toate sunt la fel.



Din fericire (sau nu) am absolvit un liceu
care m-a invatat ce inseamna industria alimentara si mancarea in spatele
cifrelor sau literelor ( E - uri , ciclamati , zaharuri , xantan provenind din
eu mai stiu ce animale moarte pe campii ).



Ca sa ajung la "miezul
problemei" am sa incep prin descrierea mancarii pe care o vad in fiecare
zi ( asta findca atunci cand intru in congelator sau in frigider citesc pe
eticheta ceea ce contine acel produs).



Sincer carnea aceea care vi se pare
gustoasa in special in Big Mac este intr-adevar facuta din peste 100 de animale
dar mai grav este ca e facuta din resturi tocate de animale decedate.Deci nu
sacrificate sau carne de calitate superioara ci carne vita sau mai bine zis
"dejectii alimentare".



EU am avut ocazia sa vad o carne din aceea
decongelata ..credeti-ma ca as fi preferat sa vad un cadavru in descompunere
decat sa mai vad odata o carne cu zgarciuri si miros de descompunere si culoare
verde dupa numai 6 ore de stat la temperatura camerei.



Totodata acea bucata de
carne ( in stare buna ) ajunge in numai 33 de secunde (timpul de "prajire
a grilului" ) de la -18 / -23 grade C la +179 grade celsius.Mustarul si
Ketchup-ul sunt ok, credeti-ma pe cuvant , ceapa fresh este in regula la fel si
cea rehidratata ( aceasta fiind rehidratata cu ajutorul apei filtrate si totul in
deplina curatenie [ in restaurantul in care lucrez eu] )



Un alt factor daunator
este salata ( si cea pe care o cumparam dar si cea din sandwich-uri) findca ea
nu vine intotdeauna vidata sau din cauza proastei manevrari nu este tot timpul
sub vid, in plus cea vidata are intotdeauna un gust specific "de
cauciuc".



Cartofii prajiti vin din Austria ( pt restaurantele din Romania )
, nu au nimic special cand nu sunt prajiti , sunt cartofi de calitate
superioara insa si acestia sunt "maltratati" printr-un proces de
prajire de numai 3 min si 50 de secunde in care ajung de la -23 grade C la +175
/ +182 grade celsius intr-un ulei care contine 10% grasime animala , ulei
vegetal , compusi chimici pt grabirea prajirii ( nu dau numele si celelalte
ingrediente findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pt incercarile esuate ale
unora de a manca cartofi "a la' Mc " ....Carne de pui ( Mc Chicken /
Patty Chicken / Mc Nuggets / SCW [Spicy Chicken Wings] ) este (mi-e si scarba
sa spun) de fapt "un fel de carne " findca este de fapt o carne presata
la temperaturi inalte din toata gaina inclusiv gheare / cap s.a.m.d in care se
adauga enzime , saruri , E -uri de care am auzit lucruri proaste (din nou va
rog sa ma intelegeti ca nu pot da numele acestora findca nu vreau sa fiu facut
raspunzator pentru divulgarea unor compusi ce pot fi cumparati de pe piata si
folositi in retete proprii care ar cauza disfunctii sau chiar moartea).



Carnea
celebrului "Filet-O-Fish" este prajita intr-un ulei special pentru ai
anihila mirosul de peste , ulei care ii afecteaza compozitia organoleptica si
nu numai , sincer nu va recomand sa mancati asa ceva ...



Inghetata de la Mc este
intotdeauna "cea mai buna " si restul ...sincer fata de ce am vazut
afara aici laptele pentru inghetata vine de la "La Dorna" (ma refer
la laptele "SUNDAE Mix " pt inghetatele Mc Flurry si Mc Sundae).



Pe
laptele care vine de la distribuitori nu scrie nici un ingredient , practic
nimik ..tot ce pot sa spun este ce vine intradevar in conditii curate si la
temperatura optima. ( asta in restaurantul in care lucrez eu ) .Bauturile ..o
alta buba a Mc Donald's -ului vin in niste tancuri ub forma de sirop (Cola /
Fanta /Sprite / Cola Light si Apple Juice) sirop care este impins prin niste
tuburi catre un aparat care ii impregneaza Co2 printrn proces care sincer nu
este deloc igienic dat fiind faptul ca siropul aluneca pe o tava racita cu
freon apoi trece printr-o "teava " catre duza din fata
restaurantului, duza prin care mai trece o alta "cura" cu apa rece si
cu Co2 in care mc-ul va mai pune si gheata.



Deci luati apa minerala cu gust de
cola sau mai stiu ce.Mai nou Lipton in Mc Donald's este si "la
dozator" ( desigur ca nu mai este la sticla ca si-ar face concurenta
singur) si acesta vine intr-o punga de 10 litri in care este un sirop fffff concentrat
care beneficiaza de acelasi "tratament" ca si bauturile carbogazoase
insa cu mai multa apa.



Sincer Lipton are gust de ceai Ekoland dar de cea mai
proasta calitate.Sucul de portocale ( Juice) este de fapt o combinatie de fulgi
congetati de portocale cu apa filtrata.Pe el scrie 16 grade Brix ( asta ar
insemna 67% pulpa din care 32% zaharuri nesaturate si zaharuri naturale si
restul apa) insa credetima ca pe duza aia nu iese suc natural de portocale nici
in 200 de ani.



Placintele de la Mc Donalad's nu stiu din ce sunt facute dar am
auzit lucruri aiurea despre ele ..insa aca nu stiu nimik sigur nu am ce sa va
spun.



In cele din urma salatele de la mc ( ma refer la cele din romania) sunt in
regula ( cea la Sallad Shaker ), cea de ton (Tuna Sallad) si cea "greceasca"
(Mediteranean Sallad) insa cea de pui ( Mc Chicken Sallad) nu v-o recomant dat
fiind ca are arnea aceea de "pui" de care am vb mai sus.Din nou
subliniez ca toate salatele au un gust specific de cauciuc dat fiind faptul ca
nu sunt 100% naturale.



Cam atata despre mancarea de la MC , daca vine cineva cu
adaugari la ceea ce am spus ii multumesc , pt cei cu critici la adresa mea le
spun sa latre in alta parte ca nu am chef.



Ca incheiere vreau sa notez ca nu am
vb despre lucratori findca nu asat era subiectul insa credeti-ma ca asta difera
de la restaurant la restaurant asa cum toti oamenii sunt diferiti insa e
adevarat ca e un stres enorm si bani foarte putini.Un sfat prietenesc , mancati
in alta parte .am mancat la un restaurant ( in adevaratul sens al cuvantului findca
mc nu este restaurant ci franciza) cu 150.000 (cat un meniu mare de la mc ) o
salata bulgareasca de iti lingi degetele + un 7 up imbuteliat + 30 de mii
bacsisul. "" mai gandeste-te de doua ori inainte sa vii la mc te rog
( frumos ) "" "


Adaugat de kesar la data : 2008-04-09 12:57
Categoria: Afisari: 5535   Comentarii: 0
jquery-ui-1.8.8.custom.min