Aparate foto , obiective foto si fotografii

Desi nu stiu cati specialisti sunt pe aici , sa vedem care ar fi cele mai bune obiective foto si aprate foto , din ce aveti si ce ati experimentat . As prefera sa vorbim despre aparate foto care costa pana in 6000 de lei noi , si obiective foto pana in 5000 de lei maxim . Puteti sa ilustrati si cu fotografii . Eu am un Nikon D5300 si am o mare dilema , nu stiu ce obiectiv foto sa imi cumpar .
Adaugat de Deceneu1 cu tema Tehnologie si Electrocasnice la data : 2017-07-01 18:25:52
537 raspunsuri
botearobert35
  Postat de botearobert35 la 15 iulie 2017 - 07:34  
Pai daca vrei sa redai realitatea asa cum este, pui poza asa cum iasa din aparat, bineinteles sa fie si setat corespunzator momentului respectiv.
537 raspunsuri
botearobert35
  Postat de botearobert35 la 15 iulie 2017 - 09:51  
Sfatul meu este sa inveti sa folosesti aparatul, sa sti ce este diafragma, iso, expunerea, si ce fac ele. Pentru inceput isi sunt suficiente obiective de kit. Parerea mea este ca exagerezi vorbind de calitate, sharpnes, soft, si chestii dastea tehnice cand tu nu sti ce este diafragma sau expunerea, sau ce fac acestea. Pentru claritate mai contribuie si focalizarea, care de mai multe tipuri, cam 3 la numar, si nici aia nu este stas, depinde de ce, si cum pozezi. Bafta la studierea manualului si la teste in acelas timp.
18880 raspunsuri
Deceneu1

autor

  Postat de Deceneu1 la 16 iulie 2017 - 00:38  
Cunosc ifosele fotografilor cu experinta , nu ma impresioneaza , asta nu inseamna ca nu sunt buni la ce fac ei . Am vorbit despre ce cunosc cat de cat , si ia te uita , nu am voie sa vb despre sharpness , imagini soft , calitate , din moment ce am si in diploma de fac.curs de Istoria artei absolvit cu 10 ? Repet , ma pricep si eu la ce e frumos si ce nu , ce e de bun gust si ce nu , ce fotografie e de calitate si care nu . Bun , recunosc ca am nevoie de un curs de fotografie , dar si asa , cu toata nestiinta mea am luat premiu pt fotografii la un proiect european de protectie a mediului , desi un fotogrfa asa-zis profesionst cu care concuram , mi-a spus ca nu am nicio sansa in fata lui , care are stiinta , aparat profesional si mult bullshit...:)):))
Am vazut un Sigm HSM OS 17-70 la numa' 900 de lei , second , dar la un site f serios . Cred ca il i-au , ca sa rastorn iar toate ifosele unor tzutzeri asa-zisi profi...:)):))
537 raspunsuri
botearobert35
  Postat de botearobert35 la 16 iulie 2017 - 09:47  
Nu stiu de ce ai impresia ca cea ce spun eu, sau altii sunt ifose. Eu cred ca ti-am dat niste informatii pertinente, si nu cred ca exagerez cu nimic ca inainte de a vorbii de calitate, detalii tehnice sau alte chestii, e mai bine sa cunosti aparatul si ce stie el sa faca. Mie unu mi se pare irelevant daca as fi incepator cu aparat nou cumparat, si s anu stiu mare lucru, sa vorbesc deja de imagini care iasa soft sau sharpnes cu diverse obiective, sau care este bun si care nu. Mi se pare ca pentru a discuta de calitatea obiectivelor trebuie sa ai ceva experienta, sa lucrezi cu ele, nu neaparat doar ce titesti pe net. Asa poate sa spuna si unu care nu a avut aparat in viata lui, si a facut poze doar cu telefonul, dar el poate sa spuna care e bun si care nu ca vede ce este scris pe net. Sti proverbul ala cu ce nu-i place altuia poate tie o sa iti placa? Este valabila si la femei chestia asta. In fine, eu ma opresc aici cu "ifosele" si "figurile" mele. Numai bine !!!
18880 raspunsuri
Deceneu1

autor

  Postat de Deceneu1 la 17 iulie 2017 - 14:00  
Bro , ma refer la figurile observate de unii profi fotografi pe situri , pe forumuri , nu numai la ale tale..ca nu iti fac concurenta ...De ce ar sfatui de exemplu pe un amator in ale fotografiei sa-si cumpere numa'obiective de kit , adica slabute ..si nu ar sfatui sa-si cumpere un obiectiv macar mediu ca valoare ?...Asta nu e cumva de la teama de conurenta ? Zic , ca am vazut ca multi incepatori se descurajeaza , dupa ce cumpara obiective de kit , si vad ca nu au rezultate , renunta...E foarte adevarat ca tre sa stii ce sa faci cu aparatura , nu neg asta , da' tre' sa-ti iei din start ceva cat de act bun ..nu jafuri ca sa te descurajezi si sa nu mai faci concurenta altora ;)
E foarte adevarat ca ,, acuma vezi pt. ce iti trebuie sau ce faci cu obiectivu"..dar tre sa iti iei un obiecti bun cat de cat ..nu teapa...
18880 raspunsuri
Deceneu1

autor

  Postat de Deceneu1 la 17 iulie 2017 - 14:03  
Bro , sa nu fie cu suparare , ma interesau mai mult niste sfaturi simple/simple despre fotografie, si o recomandare-doua despre ceva obiective .

Vei putea accesa forumul in momentul in care pozele tale sunt aprobate, momentan sunt in asteptare
Click aici pentru a adauga o poza.

jquery-ui-1.8.8.custom.min